“Πονηροί” τρόποι για να κάψετε εύκολα 100 θερμίδες

Πως καίμε θερμίδες γρήγορα; Το μόνο που αρκεί είναι να υιοθετήσεις μερικές επιστημονικά αποδεδειγμένες αλλαγές στη ζωή σου και θα δεις πολύ σύντομα τη διαφορά στο σώμα σου.

Μείνε απασχολημένη στη κουζίνα για μισή ώρα

Σταμάτα να παραγγέλνεις φαγητό απ΄ έξω τις μέρες που είσαι πολύ κουρασμένη και προσπάθησε να μείνεις απασχολημένη στη κουζίνα σου για τουλάχιστον μισή ώρα. Μπορεί να βαριέσαι να μαγειρεύεις κάθε μέρα, αν όμως περάσεις μισή ώρα όρθια μαγειρεύοντας και μετά καθαρίζοντας την κουζίνα, θα κάψεις 100 περισσότερες θερμίδες.

Kάνε μια βόλτα στα μαγαζιά

Τι πιο ωραίο πράγμα για μια γυναίκα από το να κάνει βόλτα στα μαγαζιά. Χωρίς να έχουμε πρόθεση να σε ρίξουμε στη βαριά υπερκατανάλωση, να σου πούμε ότι όσα περισσότερα αγοράζεις και όσες περισσότερες σακούλες κουβαλάς, τόσες περισσότερες θερμίδες χάνεις. Σύμφωνα με το διατροφικό τμήμα του πανεπιστημίου της Χαβάης, το περπάτημα από μαγαζί σε μαγαζί (με ταχύτητα περίπου 2 χλμ/ώρα), μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 200 θερμίδων (οκ, και κάποιων ευρώ) για ένα άτομο που ζυγίζει 68 κιλά.

Ζεστό μπάνιο

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Leicester βρήκε πως μία απολαυστική ώρα στη μπανιέρα, με νερό περίπου στους 40 βαθμούς, αυξάνει κατά 80% τις καύσεις, με αποτέλεσμα να καις 126 θερμίδες παραπάνω.

Πράσινο τσάι

Τα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή σε αυτόν τον τομέα, αλλά πιστεύεται ότι οι κατεχίνες που βρίσκονται στο τσάι, ειδικά στο πράσινο τσάι, δημιουργούν θερμογένεση, την παραγωγή θερμότητας στο σώμα που σχετίζεται με την καύση θερμίδων. Σύμφωνα με μελέτες το πράσινο τσάι αυξάνει το βασικό μεταβολισμό κατά 4% (περίπου 80 με 105 θερμίδες τη μέρα). Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα προσπάθησε να πίνεις τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα.

Ύπνος

Ναι, χάνεις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι. Κατά τη διάρκεια του ύπνου και όσο εσύ ονειρεύεσαι, το σώμα σου αναγεννά κύτταρα, αναπλάθει ιστούς, καθαρίζει από τις τοξίνες. Ενας οχτάωρος ύπνος σημαίνει έως και 500 θερμίδες ενώ αν είστε φαν της μεσημεριανής ή απογευματινής σιέστας πάλι κερδισμένη βγαίνετε, αφού ένας άνθρωπος που ζυγίζει 85 κιλά καίει 28 θερμίδες ανά μισή ώρα ύπνου. Αυτό θα πει «όνειρα γλυκά».